| Home     |      Kunstenares      |      Fotoalbum       |  |         Contact       |

Informatie beelden

 

      BEELDHOUWWERK

 

Titel : Streken
Steensoort : Belgisch kalksteen (cremekleur, bijzonder hard)
Afmetingen : 60x18x18
Prijs : € 850,-

Een rechthoekig blok Belgisch kalksteen waaruit een Jugendstilachtige krul zou moeten ontstaan. Dat was het idee. Ben ik blij dat ik niet wist waar ik aan begon! De steen bleek snoeihard, de vonken vlogen er letterlijk vanaf Toch heb ik hem niet machinaal bewerkt. Ik moest en zou hem helemaal met de hand doen. Heeft al met al toch wel een half jaar geduurd. Het ontwerp kreeg letterlijk vele wendingen. Vele ogen hebben er naar gekeken en vele adviezen werden gevraagd en gegeven. Er brak een stuk af, waardoor het ontwerp bijgesteld moest worden. Een steen met een verhaal, ik ben trots op het resultaat. Elke zijde is anders, hij is niet zomaar te vatten, vandaar de titel. Streken in de positieve zin des woords: ondeugend, verrassend en eigenlijk nooit saai
.

 

 

Titel : Streken

Zijaanzicht

 

Titel : Iconen (studie)

Verkocht  
Steensoort : Keniastone (beige/oranje/rood)
Afmetingen : 42x29x20
Prijs : € 550,-

Het idee komt van werk van keramist/schilder Potters. Mijn vierde werk met een religieus tintje… De uitdrukking van de gezichten spreekt me erg aan. Bedeesd bekijken ze vanuit hun beschutte holletje de wereld met een mengeling van verwondering en een zekere naïviteit. Prachtige kleur trouwens, met die rode strepen er doorheen. De steen was echter gelaagder dan ik dacht en dus lastig te bewerken, vooral bij die fijne gezichtjes. Een echt precisiewerkje, om over het schuren en polijsten ervan maar te zwijgen. Ik ben hoe dan ook zeer aan ze gehecht geraakt.

 

 

Titel:  Oerschelp

Afmetingen: 36 hoog 21 breed 14 diep

Prijs:  € 320,-

 

Schelpen fascineren mij. Geen wonder dat ooit een steen eraan moest geloven. Een kleine oerschelp, gekocht bij de groene Poort in Boxtel, diende als voorbeeld. Een groen-grijs gestreepte speksteen als werkterrein. Wat een strijd om die mooie gebogen lijn er in te krijgen! En wat liepen de strepen in de steen mooi mee met die lijn! De welving aanbrengen aan de achterzijde was een ander verhaal, dat viel  niet mee. Maar wat een plezier om te schuren en polijsten! En voor wie goed kijkt: met een beetje fantasie zie je bovenaan zowaar een paar spekgladde babybilletjes!

 

Titel:   Geborgen

Afmetingen: 40 hoog  30 breed 10 diep

Prijs:  € 520,-

 

Mijn eerste opaal. Qua hardheid tussen speksteen en albast in. En altijd weer die organische vormen. Met wat fantasie zie je twee tegen elkaar aanliggende vogels. Maar ook twee slangen, of de vorm van een hart. Ik vind het allemaal goed. Want zolang we er iets van vinden, prikkelt het in elk geval de geest.

 

 

Titel:  Madonna

Afmetingen: 33 hoog  20 breed 8 diep

Prijs:  € 160,-

 

Een langgekoesterde wens ging in vervulling. Mijn eerste steen. Het begin van iets heel moois in mijn leven. Lang en smal was deze steen, met die typisch magische, groenige, doorschijnende kleur. Heb later bedacht dat ik zo goed als zeker geïnspireerd werd door het lichtgevende Mariabeeld van mijn moeder. Als kind stopten we dit wel eens onder onze dekens ’s nachts. Waanden we ons veilig.

 

 

Titel:  Luisterend oor

Afmetingen: 40 hoog  30 breed 17 diep

Prijs:   € 920,-

Verkocht

 

Toen ik deze ongewolkte albast kocht lag hij in de regen mooi blauw

grijs te wezen. Ik was meteen verkocht: die kleur! Maar de steen gaf zich niet zomaar gewonnen. Hij was niet alleen bikkelhard, maar liep ook makkelijk inwendige ‘kneuzingen’ op tijdens het hakken en was bovendien nog eens lastig te schuren en polijsten. Al met al zo’n half jaar aan gewerkt. Weet niet of ik dat ooit nog eens over zou doen.. De associaties zijn niet van de lucht: een oor, een half hart, een foetus met navelstreng, de maan, iedereen ziet er iets anders in. Ik vind het prachtig.

 

 

Titel:  Zoete Lieve Vrouw  ( studie)

Afmetingen:   34 hoog 20 breed 6 diep

Niet te koop

 

Al jaren was ik verliefd op een beeld in een nis boven tearoom De Roosencrans, hoek Hinthamerstraat / Nieuwstraat, Den Bosch. Uiteindelijk een foto genomen en er zelf een gemaakt. We hebben nu onze eigen Zoete Lieve Vrouw boven ons oude dressoir hangen.

 

 

Titel:   Roze wolk

Afmetingen: 33 hoog 28 breed 17,5 diep

Prijs:  € 520,-

Verkocht

 

Mijn tweede steen, speksteen. Gewaagd kleurtje. Geen vooropgezet plan, gaandeweg ontstond deze vorm. Voor- en achterkant zijn geheel anders, maar vormen toch een geheel. De wegen van de geest zijn ondoorgrondelijk. Met veel plezier aan gewerkt, vandaar de titel

 

 

 

Titel:  Engelengeduld

Afmetingen:

Prijs:  € 720,- 

Verkocht

 

Een bijzonder verhaal. Mijn eerste grote steen. Twee abstracte engelenvleugels, de maakster afkomstig uit Engelen én er lange tijd over gedaan: de titel schoot me destijds pas één dag voor een expositie te binnen. Engelengeduld werd dat weekend verkocht aan een bijzonder aardig echtpaar dat nog een zesde beeld zocht ter completering van hun modeltuin. Tot mijn grote verbazing bleek later dat mijn beeld wonderwel paste bij hun andere beelden. Alles klopte!

 

 

 

Titel:  Aandacht

Afmetingen: 30 hoog 17,5 breed  17,5 diep

Prijs:  € 450,- 

Verkocht
 

Ingetogen moest het worden en als het íets geworden is, dan wel dat. Het proces heeft al met al veel tijd in beslag genomen; ons hakkerscollectief had de hoop al opgegeven dat het ooit nog af zou komen. Het beeld had blijkbaar zijn tijd nodig, Sommige mensen reageren erg sterk op dit beeld, het doet ze wat.
Wat heb ik me vergist in deze steen! Meer dan een jaar stond hij ongepolijst bij mij in huis. Ik vond de vorm alleen al erg mooi en dacht dat de steen zelf qua tekening niet veel voorstelde. Totdat ik hem ging polijsten voor een expositie. Ik stond paf. Prachtige kleur, mooie tekening. Dubbel mooi dus nu. De titel wilde maar niet komen, uiteindelijk werd het ‘Aandacht’. Aandacht in alles wat je doet. Niet gisteren, niet morgen, maar vandaag

 

 

 

KERAMIEK

 

Titel : Mantel der liefde
Afmetingen : 36x16x13
Prijs : € 75,-

In opdrachtAls je iets dan toch moet bedekken, dan maar met de mantel der liefde.. 

 

Titel : Onder de appelboom
Afmetingen : 25x24x..
Prijs : € 125,-
Verkocht

Lees het gedicht van Rutger Kopland ‘Onder de appelboom’ er maar eens op na: “Toen werd het langzaam weer te mooi om waar te zijn…” Ze hebben iets geestigs, maar tegelijkertijd ook iets weemoedigs, die twee.

 

 

Titel : Ik zit
Afmetingen : 22x27x..
Prijs : € 120,-


Gevraagd naar het waarom van de lange armen antwoordde ik gekscherend: “Ik kan gewoon geen korte maken.” Bijzonder mooi glazuurtje.
...
 

 

 

Titel : Beukenbladeren

Afmetingen :
Prijs : € 65,-


 

 

Titel : “Waar?”
Afmetingen : 29x19x14
Ook geschikt voor overdekt terras
Prijs : € 195,-
Verkocht

Grappige vogeltjes. Lekker mutsen met z’n drieën. Wat zien ze toch? Mooi glazuur trouwens met die kristallen erin. Granieten sokkel.

 

 

Titel : Vogel
Afmetingen : 17x20x..
Prijs : € 120,-

Gemaakt om zijn strakke vorm. En het glazuur deed de rest. Mooie granieten sokkel.

 

 

Titel:  Waterdrager   (studie)

Afmetingen: 29 hoog  14 doorsnede

Prijs:   € 95,-

 

Iets dergelijks gezien in de wereldwinkel en helemaal gecharmeerd van vorm en uitstraling. Hem gekocht, maar ook zelf aan de slag gegaan.  Het eindresultaat is anders, maar toch wat mij voor ogen stond. Vooral de beweging achterover van het hoofd spreekt me erg aan.

 

Titel:   Oh nee hè  (studie)

Afmetingen: 32 hoog 23 breed 20 diep

Prijs:  €  310,-

 

Een idee ontleend aan een onooglijk klein fotootje van een vluchtelingenkamp ergens in Afrika waarop een ontheemde een dergelijke kop uit hout zat te snijden. Natuurlijk ontstaat er bij het maken gelukkig altijd weer een eigen invulling. Ons zoontje noemde het beeld destijds altijd ‘Oh nee hè’ en waarom een goede titel veranderen? Ik heb er jaren geen afstand van kunnen doen, maar nu mag hij de wijde wereld in.

 

Titel:  De broeder (studie)

Afmetingen :46 hoog 20 breed 19 diep

Prijs:  € 320,-

 

Een van mijn favorieten.

“In café-restaurant De Rustende Jager in de Drunense duinen serveren ze de overheerlijke Brabantse Broeder. Op de doos waarin dit lekkers bewaard wordt staat een schitterende tekening van een broeder. Mijn handen jeukten toen ik hem zag. De praktijk viel niet mee, zien en maken zijn twee dingen. Lijf en benen zijn om praktische redenen apart gemaakt en later samengevoegd wat het totaaloverzicht aardig bemoeilijkte. Maar het is helemaal ‘mijn’ broeder geworden. De verpersoonlijking van Het Rijke Roomsche leven. Voor hem hoeft het niet, al die strakke regeltjes van bovenaf. Met een beetje liefdewerk en  zo nu en dan een schietgebedje komt men al een heel eind.

 

 

Titel:  Elizah

Afmetingen:  36 hoog 23 breed 20 diep

Prijs:  € 210,-

 

Elizah komt uit een andere, mij minder bekende wereld. Een niet-Westerse creatie maken vormde een mooie uitdaging. Ik moest nóg beter leren kijken. Ze is wijs, deze dame, heeft al een hoop gezien, maar is er mild onder gebleven..

 

Titel:  Dushi

Afmetingen:  40 hoog  25  breed 18 diep

 

In opdracht

 

Trefwoorden: Curaçao, humor. Dushi (schatje) neemt het leven zoals het komt. Je hoort háár niet klagen, het leven is verrukkelijk!

 

 

Titel:  Voeten

Afmetingen:  20  lang 7 breed   5 diep

Prijs:  € 120,-

In opdracht

 

Voor een pedicure. Geen sinecure, voeten blijven moeilijk.

Ze dragen u, maar kunt u precies vertellen hoe ze er uitzien? Grappig detail: de nagels zijn gelakt in verschillende kleuren.

 

 

Titel:  Martha's kippetje

Afmetingen: 62 hoog  31  breed 29 diep

Prijs:  € 250,-

In opdracht

 

Voor vriendin Martha haar 50ste verjaardag. Gek op kippen. De kippetjes op het schort zijn geïnspireerd op Martha’s krabbel onder aan haar brieven. Er zit een barst in het ei; gebiologeerd en verwachtingsvol slaat ze dit kleine wonder gade.

 

 

Titel:  De zwemtaart

Afmetingen:

Prijs:  € 250,-

Verkocht

 

Een van mijn eerste grote projecten in klei. Had haar meteen voor ogen. Stevige dames, altijd leuk om te maken. Met dat vooroorlogse badpak en die blik van ‘moet dit nou echt?’ In plaats van te duiken, gaat ze eigenlijk liever linea recta naar huis. Ik heb zo’n vermoeden dat ze uiteindelijk toch met een onhandige plons in het water zal belanden. Gekocht door de huisartsenpraktijk in Engelen.

 

 

Titel:  Zwemtaart II

Verkocht  

 

Afmetingen: ... hoog  ... breed ... diep

Prijs:  € 310,-

 

 

 

 

Titel:  Lekker weertje

Afmetingen:  50 breed 75 hoog

 

In opdracht

 

Humoristisch tafereel van dikke dames op het strand van Curaçao. Klei-objecten verwerken op canvas: iets geheel nieuws. Boom, dames en zon zijn van klei. De foto is genomen op Curaçao en het zand op strand en billen komt er ook vandaan…

 

 

Titel:  Lekker weertje  (zijaanzicht)

 

Titel:  Evenbeeld

Afmetingen:

Prijs:  € 190,-

Verkocht

 

Geen idee waar dit nou vandaan kwam. Opeens was het er gewoon. Volmaakt in evenwicht straalt het rust en harmonie uit.

 

 

 

Titel:  Inwaarts

Afmetingen: 24 hoog 15 breed 17 diep

Prijs: € 95,-

 

Een oefening tot inkeer. Het leven kent zo zijn golfbewegingen.

Dit keer is dat inwaarts. De aandacht naar binnen gericht.  Het viel niet mee de beweging erin te krijgen die mij voor ogen stond. En dan de voldoening wanneer dat uiteindelijk toch lukt. Simpele dingen maken is zo eenvoudig nog niet.

 

 

Titel:  Goed gereedschap  (vooraanzicht)

Afmetingen: 33,5 hoog 14 breed 14,5 diep

Prijs:   € 160,-

Verkocht  

Opeens waren ze er, die twee koddige, enigszins verdwaasde kereltjes in mijn hoofd. Kijk ze daar eens staan met die taps toelopende lijfjes. Veel te grote voeten en de buik zo rond dat ze niet meer kunnen zien of ze een jongetje zijn. Met die uitstraling kwam de titel vanzelf.

 

Titel:  Goed gereedschap ( zij- achteraanzicht)

 

Verkocht  

 

 

Titel: Tortelduifjes

Afmetingen: 24 hoog 26 breed  10 diep

                      21 hoog  26 breed  10 diep

Prijs: 

In opdracht

 

Weinig aan toe te voegen. Vogels blijven leuk om te maken.

 

 

Titel:  Josephine

Afmetingen: 30 hoog 20 breed 13 diep

Prijs:  € 95,-

Verkocht

Josephine leidde eerst een verborgen leven: ze was namelijk in eerste instantie een moderne, strakke vaas. Maar Josephine heeft zo haar eigen kijk op de dingen. Niks strakke vaas, het moest een echte Josephine worden! En dat is aardig gelukt…

 

 

Titel:  In de wolken

Afmetingen: 26 hoog 43 breed 13 diep

Prijs:  € 240,-  

Verkocht

 

Bolle, ronde vormen keren altijd weer terug in mijn werk. Daar hoef ik niet over na te denken, dat gaat vanzelf. Een hart werd zomaar opeens een dubbel hart en met die kleur blauw kun je er zelfs wolken in zien, zomaar overdrijvend op een mooie zonnige dag.

 

 

Titel: De  kunst van het relativeren 

Afmetingen: 12 cm hoog doorsnede 16 cm

Prijs:  €45,-

In opdracht

 

Gewoon een koddige eend, meer niet. Maakt zich niet druk, lacht overal om. En morgen zien we wel weer!

 

 

Titel:  Passiebloem

Afmetingen:

Prijs:  € ---

In opdracht

 

Een bijzondere opdracht: een urn voor de overleden vrouw van een vriend. Dol op passiebloemen. (Ik weet inmiddels heel goed hoe passiebloemen er uitzien!) Het vruchtje bevat de as. Blaadjes en vruchtje zijn inmiddels samengevoegd tot een geheel. De opdracht is uitgevoerd in porseleinklei.

 

 

Titel:  Bèèèè

Afmetingen: 19 hoog 10 breed 9 diep

                       15 hoog  8 breed  7 diep

Prijs:  € 220,-

In opdracht

 

Voor een schapengek in Friesland. Deze schapen hebben zo hun eigen idee over hoe een schaap er uit hoort te zien…

 

 

Titel:  Gabriël

Afmetingen:

Prijs:  € 165,-

In opdracht.

 

Het belangrijkste was de uitdrukking van het gezicht. Verstild, liefdevol, vergevingsgezind. Hij staat mooi te wezen op zijn eigen plekje op de piano van mijn vriendin. Altijd weer ontroerend te zien hoe mensen bezig zijn om het mooiste plekje in huis te vinden voor dat ene speciale beeld

 

Titel:   Buddha

Afmetingen:  50 hoog 38 breed 18 diep

Prijs:  € 325,-

In opdracht.

 

Lang aan gewerkt. Vooral de gezichtsuitdrukking was van belang. Van veel buddha’s spreken de gezichten me helemaal niet aan. Je moet tenslotte wel aan ze kunnen zien dat het mediteren vruchten afwerpt! Deze werd uiteindelijk wat hij moest zijn: welwillend, liefdevol, vergevingsgezind. En natuurlijk verlicht.

 

 

   

Heeft u nog vragen over een van de verkochte beelden neem dan contact op met de kunstenares